en historisk knytpunkt

En gårdsbutik som säljer nödvändigheter och godsaker

I gårdsbutiken hittar du potatis, ägg, grönsaker, glass, bär och annat. Är du campinggäst i närheten eller äger en sommarstuga i området och behöver fylla på i skafferiet? Vi har något för alla. På sommaren har vi alltid jättegoda jordgubbar och andra bär, något som vi märkt är populärt att hämta upp för dem som åker förbi. Du betalar med swish eller kontant.

Från ett historiskt öga sett är det inte oväntat att det idag finns en gårdsbutik här. Detta har alltid varit en plats för möten och transaktioner. Här har det bytts hästar mellan länsgränserna, funnits en poststation, ett gästgiveri och här slöts freden mellan Danmark och Sverige 1645. Bara ett stenkast från gården står den berömda ”Fredsstenen i Bröms”.

än idag en knytpunkt

Fredssten, vandringsled och kustväg

Freden i Brömsebro avslutade den 13 augusti 1645 Torstensons krig, mellan Sverige och Danmark-Norge. Fredsstenen som ligger ett stenkast från vår gård upprättades 1915 som ett minnesmärke för freden.

Vid fredsstenen knyter också två vandringsleder samman, nämligen Kalmarsundsleden och Blekingeleden. Går du längs denna led? Då kan du ju fylla på med lite proviant i gårdsbutiken!

Blekinges sydöstra kustväg börjar också i närheten av vår gård. Vackra och historiska Kristianopel ligger nära.

ÖPPETTIDER

oktober till mars
08.00 — 17.00 (varje dag)

april till september
08.00 — 21.00 (varje dag)

HITTA HIT

Du hittar oss — Gården vid Fredsstenen — längs E22:an mellan Brömsebro och Bergkvara.